Parizienii uimiți de creșterea exponențială a prețurilor hoteliere înaintea Jocurilor Olimpice 2024

SPORT. În contextul Jocurilor Olimpice din 2024, Parisul se confruntă cu o explozie a prețurilor la cazare, potrivit unui studiu realizat de asociația de consumatori UFC-Que choisir. Hotelierii din Paris și din suburbiile capitalei franceze au majorat semnificativ tarifele pentru perioada evenimentului sportiv, atrăgând critici din partea asociației.

Potrivit datelor publicate, prețul mediu pentru o noapte de cazare la Paris în perioada de 26-27 iulie 2024 ajunge la 1.033 de euro, în creștere cu 226% față de 317 euro, tariful mediu înregistrat pentru noaptea de 12-13 iulie.

UFC-Que choisir a analizat prețurile practicate de 80 de unități hoteliere situate în apropierea locului desfășurării ceremoniei de deschidere a Jocurilor Olimpice și a constatat că doar 50% dintre acestea mai aveau camere disponibile pentru ziua respectivă.

Pe lângă creșterile de tarife, hotelierii sunt criticați și pentru împunerea unor condiții de rezervare mai restrictive. Asociația menționează că 30% dintre hoteluri au solicitat clienților să rezerve cel puțin două nopți, ajungând chiar până la cererea rezervării pentru cinci nopți.

Prețurile crescute nu se limitează doar la cazarea hotelieră, ci se extind și la platformele de închiriere, cum ar fi Airbnb. Pentru a contracara aceste creșteri, Répression des Fraudes intenționează să dubleze controalele în hoteluri și restaurante din Franța până la Jocurile Olimpice, vizând verificarea a 10.000 de unități pentru a asigura că turiștii beneficiază de un raport calitate-preț echitabil.

În ciuda acestor critici, inflația prețurilor la cazare în timpul evenimentelor majore, culturale sau sportive, nu este un fenomen nou. UFC-Que choisir subliniază că, în trecut, creșterile au fost mai rezonabile, cu toate că actuala explozie a prețurilor înaintea Jocurilor Olimpice ridică semne de întrebare cu privire la practicile tarifare și condițiile impuse de hotelieri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare