PARTENERIAT – Fonduri europene pentru conservarea biodiversităţii şi refacerea ecosistemelor din Parcul Natural Defileul Mureșului Superior

0
542

FINANȚĂRI. Administratorul Parcul Natural Defileul Mureșului Superior (Ocolul Silvic de Regim Gheorghieni) a fost selectat de Agenţia Naţională pentru Arii Naturale Protejate (ANANP) ca partner pentru obținerea de finanțări din fonduri europene.

 

Finanțările vor fi obținute prin Programul Operaţional Infrastructura Mare (POIM 2014-2020). Banii pot fi utilizați pentru creşterea gradului de protecţie, conservarea biodiversităţii şi refacerea ecosistemelor degradate. În primă fază, ANANP a selectat doar șapte parteneri, gestionari ai parcurilor naturale din țară.

 

Parcul Natural Defileul Mureșului Superior se întinde pe o suprafață de peste 9.000 de hectare, pe raza administrativă a comunelor mureșene Deda, Răstolița, Lunca Bradului și Stânceni. Cea mai mare parte a teritoriului este acoperită de păduri de amestec fag, molid şi brad. Defileul Deda-Topliţa (33 de kilometri) formează limita dintre Munţii Călimani şi Munţii Gurghiu, reprezentând cea mai lungă străpungere prin lanţul vulcanic din România.

 

România adăposteşte cele mai valoroase ecosisteme din Europa pe nu mai puţin de 1,6 milioane de hectare (rezervaţii ştiinţifice, rezervaţii naturale, parcuri naţionale, parcuri naturale, monumente ale naturii), la care se adaugă Rezervaţia Biosferei Delta Dunării, cu cele 580.000 de hectare.

 

Vali STOICAATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului msnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ