PAS IMPORTANT – Intrarea în spațiul Schengen UE fără pașapoarte până la sfârșitul anului

0
18

POLITICĂ. Premierul României, Nicolae Ciucă, a declarat că se așteaptă ca România – după mai bine de un deceniu de așteptare – să câștige intrarea în spațiul Schengen UE fără pașapoarte până la sfârșitul anului.
 
Pasul ar elimina așteptările îndelungate la granițele României cu alte state UE și ar spori atractivitatea acesteia pentru investitorii străini.
 
De asemenea, Bruxelles-ul va renunța la un regim care monitorizează progresul României în reformarea sistemului judiciar și eliminarea corupției (Mecanismul de Cooperare și Verificare sau MCV) după ani de critici din partea executivului UE.
 
„Tot ce am făcut de când a început conflictul arată că suntem pregătiți să devenim membri Schengen”, a spus Ciucă. „Ne așteptăm cu adevărat ca toți ceilalți lideri ai UE să recunoască tot ceea ce am făcut.”ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului msnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ