Patriarhul României l-a primit pe noul ambasador cipriot în vizita sa de prezentare

VIZITĂ OFICIALĂ. Patriarhul Daniel al Bisericii Ortodoxe Române l-a primit miercuri, 15 martie 2023, la reședința patriarhală, pe Marios Kountourides, ambasadorul Republicii Cipru în România, în vizită de prezentare.

Ambasadorul a mulțumit Patriarhului Daniel pentru primirea călduroasă și a transmis un mesaj de prietenie și apreciere din partea poporului cipriot și în special din partea noului Arhiepiscop al Ciprului, George al III-lea.

Ambasadorul a subliniat, de asemenea, legăturile istorice puternice dintre cele două țări ortodoxe și popoarele lor, precum și dintre cele două Biserici surori.

În cadrul discuției, ambasadorul Marios Kountourides a relatat despre distrugerea a sute de biserici din nordul Ciprului ocupat de turci și a remarcat eforturile depuse de autoritățile de la Nicosia pentru a face față afluxului de migranți, în special din sudul regiunii Sahara.

Patriarhul Daniel a apreciat legăturile istorice frățești dintre Biserica Ortodoxă Română și Biserica Ortodoxă a Ciprului și și-a exprimat speranța că cele două popoare ortodoxe își vor intensifica buna colaborare în viitor.

În acest context, Patriarhul României a subliniat importanța pregătirii teologice a clerului și mai ales a tinerilor în spiritul voluntariatului pentru a se implica activ în viața comunităților, mai ales în momente dificile, cum ar fi în timpul pandemiei sau în sprijinul refugiaților din Ucraina.

Totodată, Patriarhul a considerat esențială încurajarea pelerinajelor la locurile sfinte din Cipru, prin intermediul Agenției Basilica Travel a Patriarhiei Române, pentru a crește înțelegerea reciprocă și a întări legăturile cordiale dintre cele două națiuni ortodoxe.

În cadrul întâlnirii, s-a subliniat faptul că prezența unei mari comunități ortodoxe românești în Cipru (aproximativ 45.000 de români), prezența unui reprezentant oficial al Patriarhiei Române, preotul Matei Petre, și existența a nouă școli în care se predă limba română sunt factori cheie în promovarea cooperării și solidarității între cele două țări și cetățenii lor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare