Patriarhul României s-a întâlnit cu noul ambasador al Italiei în România

ÎNTÂLNIRE. Patriarhul Daniel al României l-a primit miercuri, 5 octombrie 2022, la reședința patriarhală din București, pe noul ambasador al Republicii Italiene în România, Alfredo Maria Durante Mangoni.
Ambasadorul Mangoni i-a mulțumit Patriarhului pentru primirea călduroasă și a subliniat importanța întâlnirii cu Patriarhul Daniel, una dintre personalitățile marcante ale României.
 
Potrivit ambasadorului, unul dintre obiectivele cheie ale misiunii sale este menținerea și aprofundarea legăturilor economice, sociale și culturale dintre România și Italia.
 
Patriarhul Daniel a subliniat importanța dimensiunii culturale și religioase prin acordarea de burse pentru studenții români care urmează studii de teologie.
 

 
Aceste inițiative contribuie la promovarea unei pastorații relevante în cadrul comunităților ortodoxe românești din Peninsula Italică în contextul actual.
 
În cadrul întâlnirii, ambasadorul Italiei a subliniat modul în care atitudinea față de românii care locuiesc temporar sau permanent în Italia s-a îmbunătățit în ultimii douăzeci de ani, în special datorită liderilor lor spirituali. Ca urmare, comunitatea românească din Italia este văzută în prezent ca fiind dinamică și un model de integrare socială.
 
În încheiere, Patriarhul României a menționat prezența comunităților italiene din România care contribuie cu experiența lor la dezvoltarea mai multor proiecte în beneficiul comunităților locale, inclusiv prin promovarea culturii voluntariatului, în special în rândul tinerilor, promovând astfel altruismul și solidaritatea în contrast cu individualismul din societatea actuală.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare