Pécsi Tudományegyetem kiemelkedő szakértői Marosvásárhelyen – Előadások a Gyógyászati és Sporttudományok Terén

ELŐADÁSOK. A Pécsi Tudományegyetem Általános Orvosi Karának kiváló tanárai ismét az új kihívásokról és fejlesztésekről tartanak előadásokat a MOGYTTE hallgatói, rezidens orvosai, fogorvosai és gyógyszerészei számára.

Az eseménysorozatot a Romániai Magyar Orvos- és Gyógyszerészképzésért Egyesület szervezi, és a Pécsi Tudományegyetem Általános Orvostudományi Kara, valamint a Studium-Prospero Alapítvány támogatja a Bolyai téri Studium Hub közösségi központban, a Bólyai utca 15 szám alatt.

Március 7. 16:00 – 20:00:

  • Peri-implantáris Egészség és Elváltozások Diagnózisa az Új Parodontológiai Klasszifikáció Tükrében (dr. Bán Ágnes egyetemi docens)
  • Ajak-, Szájpadhasadékosok Kezelése (dr. Herényi Gejza)

Március 8. 16:00 – 20:00:

  • Peri-implant Mucositis Diagnosztikája és Kezelése. Peri-implantitis Kezelési Protokollja. A Parodontitis Klasszifikációja (dr. Bán Ágnes)
  • A Fej-Nyak Régió Gyulladásos Elváltozásai és Kezelésük. Maxillofaciális Traumatológia (prof. dr. Olasz Lajos)

Március 7. 16:00 – 20:00:

  • Farmakológiai és Farmakoterápiai Előadások dr. Pintér Erika vezetésével, az ÁOK Farmakológiai és Farmakoterápiai Intézetének vezető egyetemi tanára, immunfarmakológia, autoimmun betegségek kezelése, daganatok immunterápiája.

Március 8. 16:00 – 20:00:

  • Új Perspektívák a Farmakoterápiában. A Depresszió Gyógyszeres Kezelésének Lehetőségei. Racionális Gyógyszertervezés és Fejlesztés.

A MOGYTTE aerobiktermében március 7-én 15:00 – 18:00 között dr. Sántics Béla mesteredző, mestertanár tart előadást sporttudományok terén. Téma: diákok fizikális és kondicionális képességeinek fejlesztése az élsportban használatos tervezési és edzésmódszertani szempontok alapján. A mérési és elemzési adatok alapján a játékosok állóképességének fejlesztése Polar GPS-alapú játékos-nyomkövető rendszer segítségével.

A szervezők minden érdeklődőt szeretettel várnak!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare