“Pedalează, Florența te premiază” – orașul european care îți plătește călătoria cu bicicleta

LIFE. Florența, unul dintre cele mai frumoase orașe din Italia, vine cu o inițiativă inedită menită să încurajeze mobilitatea ecologică și să combată poluarea. Sub sloganul “Pedalează, Florența te premiază”, municipalitatea lansează un program prin care locuitorii care renunță la mașină în favoarea bicicletei sunt recompensați financiar.

Inițiativa, care va fi implementată începând cu 3 iunie 2024, își propune să schimbe comportamentul deplasării în rândul cetățenilor și să îi încurajeze să opteze pentru mijloace de transport mai sustenabile și mai sănătoase. Participanții la program trebuie să lase mașina în parcare și să folosească bicicleta pentru a-și face naveta zilnică la locul de muncă.

Potrivit planului, cei care se alătură acestui proiect pot câștiga până la 30 de euro pe lună, în funcție de numărul de kilometri parcurși pe bicicletă. Astfel, pentru fiecare kilometru pedalat, participanții primesc 20 de cenți, iar pentru cei care folosesc biciclete “generice”, se adaugă încă 5 cenți pentru fiecare kilometru, atâta timp cât se deplasează în interiorul orașului Florența.

Nu sunt uitați nici cei care deja optează pentru bicicletă ca mijloc principal de transport. Aceștia primesc recompense generoase, fiind recompensați cu până la 15 cenți pe kilometru pentru fiecare călătorie realizată.

Această inițiativă este un pas important către un oraș mai curat, mai sănătos și mai sustenabil și servește drept model pentru alte orașe europene în ceea ce privește promovarea mobilității ecologice și reducerea poluării.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare