PENAL – Administratorul unei firme din județul Mureș, cercetat pentru evaziune fiscală și poluare cu deșeuri medicale

POLUARE CU DEȘEURI MEDICALE. Administratorul unei firme din județul Mureș, care acționa în zona preluării, transportării și incinerării deșeurilor medicale (încadrate ca deșeuri periculoase) și care avea contracte cu spitale și cabinete medicale din 17 județe și București, este cercetat pentru comiterea infracţiunilor de evaziune fiscală, abuz în serviciu şi poluare prin evacuare de deşeuri.

 

Conform Parchetului de pe lângă Tribunalul Mureş, firma nu înregistra în evidențele contabile facturile, pentru a nu plăti impozite, și în loc să incinereze deșeurile medicale le arunca în natură. Activitățile vizate au avut loc în perioada 2018-2020.

 

Poliţiştii din cadrul Serviciilor de Investigare a Criminalităţii Economice din Mureş și alte 16 județe (Botoşani, Iaşi, Suceava, Alba, Arad, Bacău, Bihor, Caraş Severin, Cluj, Constanţa, Dâmboviţa, Dolj, Prahova, Sibiu, Teleorman şi Vaslui) au făcut joi, 4 martie 2021, 190 de percheziţii domiciliară la sediile şi locuinţele unor persoane fizice şi juridice (în activitățile ilegale ar fi fost angrenate unități medicale și societăți cu profil medical, ale căror evidențe ar fi fost trunchiate).

 

Prejudiciul cauzat bugetului consolidat al statului este estimat, până în acest moment, la 380.000 de lei, conform polițiștilor mureşeni. Cinci persoane au fost aduse pentru audieri.

 

Vali STOICA

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare