PENAL – Administratorul unei firme din județul Mureș, cercetat pentru evaziune fiscală și poluare cu deșeuri medicale

0
652

POLUARE CU DEȘEURI MEDICALE. Administratorul unei firme din județul Mureș, care acționa în zona preluării, transportării și incinerării deșeurilor medicale (încadrate ca deșeuri periculoase) și care avea contracte cu spitale și cabinete medicale din 17 județe și București, este cercetat pentru comiterea infracţiunilor de evaziune fiscală, abuz în serviciu şi poluare prin evacuare de deşeuri.

 

Conform Parchetului de pe lângă Tribunalul Mureş, firma nu înregistra în evidențele contabile facturile, pentru a nu plăti impozite, și în loc să incinereze deșeurile medicale le arunca în natură. Activitățile vizate au avut loc în perioada 2018-2020.

 

Poliţiştii din cadrul Serviciilor de Investigare a Criminalităţii Economice din Mureş și alte 16 județe (Botoşani, Iaşi, Suceava, Alba, Arad, Bacău, Bihor, Caraş Severin, Cluj, Constanţa, Dâmboviţa, Dolj, Prahova, Sibiu, Teleorman şi Vaslui) au făcut joi, 4 martie 2021, 190 de percheziţii domiciliară la sediile şi locuinţele unor persoane fizice şi juridice (în activitățile ilegale ar fi fost angrenate unități medicale și societăți cu profil medical, ale căror evidențe ar fi fost trunchiate).

 

Prejudiciul cauzat bugetului consolidat al statului este estimat, până în acest moment, la 380.000 de lei, conform polițiștilor mureşeni. Cinci persoane au fost aduse pentru audieri.

 

Vali STOICAATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului msnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ