Pensionarii din România vor primii majorări începând cu 1 septembrie

PENSII. Veste bună pentru milioane de pensionari! Daniel Baciu, șeful Casei Naționale de Pensii, a făcut un anunț important: cine va primi pensie mai mare începând cu 1 septembrie. Cu toții știm că pensionarii au așteptat cu nerăbdare această zi, iar acum informațiile proaspete aduse de șeful CNPP aduc o rază de lumină pentru aceștia.

Pe 1 ianuarie 2024, majoritatea pensionarilor din România au primit o majorare de 13,8% a pensiilor. Cu toate acestea, momentul majorării a devenit amintire, iar acum, atenția tuturor se îndreaptă către 1 septembrie, când vor avea loc recalculările pensiilor. Daniel Baciu a transmis că, în acest moment, peste 95% dintre dosarele de pensii au fost evaluate și vor fi introduse în sistemul electronic al Casei de Pensii. Astfel, începând cu luna septembrie, vor fi tipărite noile taloane de pensii, reflectând majorările planificate.

Recalculările vor aduce o veste bună pentru mulți dintre pensionari, în special pentru cei care au muncit mulți ani. Conform noilor criterii de recalculare, cei cu o vechime în muncă de peste 25 de ani vor primi o majorare de 0,5 puncte pentru fiecare an lucrat peste acest prag. Pentru cei cu o vechime de peste 30 de ani, majorarea va fi de 0,75 puncte pentru fiecare an suplimentar lucrat, iar cei cu o vechime de peste 35 de ani vor primi o majorare de un punct pentru fiecare an lucrat peste această perioadă.

” Peste trei milioane de pensionari vor primi majorări ale pensiilor. Dacă în urma calculului rezultă un cuantum mai mic decât cel aflat în plată în prezent, pensionarul rămâne cu pensia cea mai avantajoasă în plată “, a asigurat Baciu.

Este important de menționat că guvernanții au făcut asigurări repetate că nicio pensie nu va scădea după 1 septembrie. Această decizie a fost clar stipulată în lege, garantând astfel siguranța financiară a pensionarilor. În schimb, majoritatea pensiilor vor experimenta creșteri, iar unele dintre acestea chiar vor fi substanțiale, în special în cazul pensiilor mici și al celor cu un stagiu mare de cotizare.

Această veste vine ca un motiv de bucurie și speranță pentru milioanele de pensionari din întreaga țară, oferindu-le siguranța că munca lor și contribuția lor la societate sunt apreciate și recunoscute.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare