Pensionarii primesc banii mai devreme în luna august 2023

SOCIAL.
Pensionarii primesc pensiile mai devreme în luna august 2023, în contextul minivacanței de Sfânta Maria. Modalitatea de livrare diferă în funcție de opțiunea aleasă de seniori.

Cei cărora Poșta Română le livrează banii vor primi pensiile în intervalul 1 august – 13 august. Dacă poștașii nu îi găsesc la domiciliu, pensiile vor fi ridicate de la ghișee, în termen de două zile lucrătoare după ultima zi de plată a lunii în curs.

Cei care au optat pentru livrarea pensiei pe carduri vor primi sumele de bani până la data de 13 august.

În plus, pentru a face punte între weekend și ziua de 15 august, Guvernul a decis ca ziua de luni, 14 august, să fie liberă pentru angajații din instituțiile publice din România. Pentru recuperarea zilelor libere, instituțiile și autoritățile publice își vor prelungi corespunzător timpul de lucru până la data de 31 august 2023.

Pensionarii cu venituri nete mai mici sau egale cu 1.700 de lei vor primi cea de-a patra tranșă de 250 de lei prin programul “Sprijin pentru România”. Banii vor intra pe carduri în următoarele zile și seniorii îi pot folosi pentru cumpărarea de produse alimentare sau mese calde. În total, în 2023, fiecare pensionar îndreptățit va beneficia de 1.500 de lei în șase tranșe, cu câte 250 de lei, primind încă 750 de lei în următoarele trei tranșe.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare