PENSIONARII SPECIALI – Procurorul-dramaturg de la DIICOT Târgu Mureș, Daniel Oltean, se pensionează la 48 de ani

1
708
Daniel Nicolae Oltean

MAGISTRAȚI. Procurorul Daniel Nicolae Oltean (48 de ani) de la Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) Târgu Mureș a cerut Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) să fie eliberat din funcție prin pensionare. El este procuror din anul 1996, așadar a activat ca magistrat timp de 25 de ani.

 

Născut în 1974, la Târgu Mureș, Daniel Oltean este absolvent de Drept și filosofie (Universitatea „Babeș-Bolyai”, Cluj-Napoca), dar și de Teatrologie (Universitatea de Arte, Târgu Mureș – unde a urmat și masteratul în Scriere dramatică).

 

În perioada în care a activat ca procuror DIICOT la Târgu Mureș a fost și dramaturg de spectacol, consultant de spectacol şi coautor al unui text dramatic în spectacolele jucate de Teatrul Naţional Târgu Mureş. În 2017, Oltean a fost premiat cu prestigiosul Premiu UNITER pentru Cea mai bună piesă românească a anului (“50 de secunde”, care a devenit spectacol teatral la Teatrului Naţional din Bucureşti, în regia lui Eugen Gyemant).

 

* Foto: @Florin Ghioca via TNB

 

Cătălin VISCHIATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului msnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ