Dorin Florea, primarul municipiului Târgu Mureș

PERFID – Primarul Florea a luat o decizie prin care Târgu Mureș a rămas fără reprezentare în procesele în care el e acuzat că a prejudiciat orașul

FAPTĂ. Răzbunarea primarului Dorin Florea împotriva tuturor aleșilor târgumureșenilor care au decis eliberarea din funcția de viceprimar a obedientului Makkai Grigore îmbracă diferite forme. Astăzi o subliniem pe cea mai gravă.

 

Reacția de copil care pleacă supărat de la groapa de nisip este de notorietate: i-a retras viceprimarului Sergiu Papuc (un trădător care nu l-a ascultat cu basca-n mână) dreptul la mașină de serviciu, șofer și secretară, iar apoi i-a retras și dreptul de a avea un birou în cadrul Primăriei (fapt pe care nu l-am mai întâlnit niciunde în România, ca viceprimarul să nu aibă un birou în Primărie).

 

Ceea ce este mai grav și se repercutează împotriva orașului pe care Florea îl conduce discreționar este retragerea TUTUROR prerogativelor singurului viceprimar în funcție al orașului.

 

Un nou abuz al lui Florea împotriva orașului

 

De ce e grav (în afara faptului că reacția lui Florea nu are nimic în comun cu administrarea democratică)? Pentru că viceprimarul Papuc a fost desemnat pentru a reprezenta interesele orașului în procesele care-l implică pe primarul Dorin Florea (și în care, logic, Florea nu poate reprezenta orașul, fiind acuzat de fapte penale prin care i-ar fi cauzat prejudicii).

 

În consecință, în acest moment, reacția lui Florea – cauzată chipurile de supărare că servilul viceprimar Makkai a fost ejectat din funcție – este una care îi aduce avantaje directe în cele trei procese în care primarul din Târgu Mureș este inculpat pentru săvârșirea unor fapte penale, iar orașul s-a constituit parte civilă.

 

Este vorba despre procesele în care se judecă dosarele penale 1757/96/2015 (corupție, cazul ASA), 1883/102/2016 (abuz în serviciu, înfăptuit împreună cu fosta secretar a municipiului, Maria Cioban) și 3287/102/2017 (corupție, cu coinculpații Claudiu Sergiu Maior și Andrei Mureșan).

 

Lăsat fără apărare, orașul nu își mai poate susține cauzele în care s-a constituit parte civilă (adică prejudiciată). O decizie win – lose, în care perdantă e o singură parte (și aceea nu e Florea). Sigur, în același timp este și un nou abuz în serviciu, dar cine să-l sancționeze?

 

Reacția consilierilor locali

 

Consilierii locali Radu Bălaș și Pápai László Zsolt (ambii de la POL, foto mic dreapta) au depus (de ceva vreme) la Primăria controlată de Florea un proiect de hotărâre în care, din cauza revocării atribuțiilor delegate viceprimarului Papuc, să fie desemnat un alt reprezentant care să reprezinte interesul municipiului Târgu Mureș în procesele în care primarul Florea este inculpat pentru infracțiuni penale.

 

Respectiv, pentru că singurul care poate reprezenta orașul este un viceprimar și Târgu Mureș având în acest moment un singur viceprimar, să fie reprezentat în instanță… tot de Papuc.

 

Deși solicitarea este logică, constiuie și un răspuns (legitim și obligatoriu al forului format din aleșii cetățenilor) în războiul declanșat de Florea împotriva consilierilor locali.

 

Sigur, se cere dezbaterea în regim de urgență a proiectului pentru că toate aceste trei procese au avut termene în luna noiembrie. Numai că pentru a fi dezbătut, trebuia inclus de primar pe ordinea de zi a unei ședințe. Ghiciți ce? N-a fost. L-a lăsat în sertar.

 

În schimb, Florea a făcut un proiect și a convocat deja Consiliul Local pentru a-l dezbate în ședință extraordinară, în care cere aproximativ același lucru: alegerea unui reprezentant al Consiliului Local pentru procesul intentat de fostul viceprimar ejectat Makkai Grigore. Nu era dificil să introducă pe ordinea de zi a extraordinarei și proiectul prezentat mai sus. Numai că reabilitarea lui Makkai i se pare lui Florea mai importantă decât ca orașul să își susțină cauza în procesele în care el e inculpat pentru că l-a prejudiciat. Perfid.

 

Cătălin VISCHI

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare