PERFORMANȚĂ – Avram Iancu, primul român care a înotat Canalul Bristol

0
15

SPORT. Înotătorul de anduranță Avram Iancu a devenit primul român care a traversat cu succes Canalul Bristol. A început traversarea joi dimineața, 21 iulie, înotând Glenthorne până la Porthcawl în condiții destul de dificile cauzate de curenți puternici.
 
„Acum două luni am fost la spital […] și astăzi am înotat din Anglia până în Țara Galilor, traversând Canalul Bristol. Cu această performanță, sunt onorat să devin primul român care a traversat faimosul canal care are curente deosebit de puternice”, a anunțat joi Avram Iancu pe pagina sa de Facebook.
„Sunt, de asemenea, onorat să văd că această traversare a făcut ca inimile românilor din Țara Galilor și Anglia să rezoneze cu această acțiune românească”, a adăugat el.
 
Potrivit localnicilor Agerpres, Avram Iancu a finalizat traversarea de 28 de km, care a necesitat de fapt circa 40 km de înot din cauza curenților puternici, în 10 ore și 45 de minute.
 
Avram Iancu a devenit cunoscut ca sportiv de anduranță în ultimii ani, în principal datorită performanței sale de înotător. A traversat Canalul Mânecii fără costum de neopren în 2016, iar în anul următor a înotat 2.800 km de-a lungul Dunării fără protecție termică.
 
Iancu a mai participat la 6633 Arctic Ultra în 2019, una dintre cele mai dure curse de ultra-maraton din lume. A trecut linia de sosire al treilea după mai bine de 206 de ore.



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului msnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ