PERFORMANȚĂ – Elev de la „Papiu Ilarian” din Tîrgu Mureş, pe podium la Olimpiada Internațională de Limba Franceză

0
169

OLIMPIADĂ. Cristian Moldovan, elev în clasa a XI-a la Colegiul Naţional “Alexandru Papiu Ilarian” din Tîrgu Mureş, s-a clasat pe locul III la proba orală pe echipe, corespunzătoare nivelului B2, la a IV-a ediție a Olimpiadei Internaţionale de Limba Franceză. Cristian Moldovan, pregătit de profesorii Adela Popa şi Alexandru Luca, este și laureat (cu premiul I) al Olimpiadei Naţionale de limba franceză 2018 (clasele a X-a – a XI-a).

 

Competiția, care a avut loc, în perioada 15-19 septembrie, la Ohrid (Macedonia) a reunit elevi cu performanţe în acest domeniu din şase ţări membre ale Organizaţiei Internaţionale a Francofoniei (Albania, Armenia, Bulgaria, Macedonia, Republica Moldova şi România), fiind înscrisă în programul activităţilor Biroului Regional al Francofoniei pentru Europa Centrală şi Orientală al OIF.

 

La această ediție, România a obţinut nouă premii, din care patru premii I (două la probele individuale şi două pe echipe), trei premii II (unul la probele individuale şi două pe echipe), respectiv două premii III (ambele pe echipe).

 

Olimpiada Internaţională de Limba Franceză 2018 a fost structurată în două probe: scris individual (eseu structurat pe o temă dată de maximum 230-250 cuvinte la nivelul B1, respectiv 250-270 cuvinte la nivelul B2) şi o probă orală pe echipe.

 

Andrada VLASATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului msnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ