PERFORMANȚĂ – La 17 ani, atletul mureșean Dacian Costea, bronz la Campionatul Naţional de atletism indoor

0
538
Dacian Costea

ATLETISM. Vineri, 28 februarie 2020, în Finala Campionatului Naţional de atletism indoor, competiție organizată în Sala de atletism ”Ioan Soter” din Complexul Naţional ”Lia Manoliu” din Bucureşti, atletul mureșean Dacian Costea (17 ani), antrenat la LPS Târgu Mureș de Szabó Ferenc, a cucerit medalia de bronz în proba de săritură cu prăjina, cu 4,60 m, cea mai bună performanță pe care a realizat-o într-un concurs oficial.

 

Iată clasamentul național final al probei:

  1. Andrei Răzvan Deliu (SCM Deva) 5,00 m
  2. Valentin Stanciu (CS Rapid Bucureşti) 4,70 m
  3. Dacian Costea (LPS Târgu Mureş) 4,60 m.

 

La începutul acestei luni, Costea s-a clasat pe locul 2 la proba de săritură cu prăjina, cu 4,40 m, în etapa a doua a Campionatului Național de atletism pentru seniori indoor, pregătitoare pentru finala desfășurată în acest moment la București. Costea a fost al doilea cel mai tânăr concurent din proba de prăjină și cel mai tânăr care s-a clasat în primii 5.

 

Aceasta este cea de-a 50-a ediție a competiţiei, fapt pentru care la evenimentul sportiv au fost prezenţi ministrul Tineretului şi Sportului, Ionuţ Stroe, secretarul general al Comitetului Olimpic şi Sportiv Român, George Boroi, și preşedintele Federaţiei Române de Atletism, Florin Florea.

 

Andrei TUDORANATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului msnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ