PERFORMANȚĂ – Mureșeanul Dacian Costea, medalie de bronz la Campionatul Internaţional de atletism al României

ATLETISM. Campionatul Internaţional de atletism ale României ”Iolanda Balaş Soter” (competiție desfăşurată sâmbătă şi duminică – 2-3 iunie -, în municipiul Cluj-Napoca, pe Cluj Arena, și la care au participat  252 atleţi – 159 la masculin și 93 la feminin) a adus sportivului mureșean Dacian Costea (LPS Tîrgu Mureș) medalia de bronz în proba de săritură cu prăjina.

 

Performanța este una semnificativă, ținând cont de vârsta sportivului mureșean, acesta fiind încă junior II – de altfel, Costea este campion național al probei la categoria Juniori II, titlu obținut în martie 2018, la Campionatele Naționale desfășurate în București (în 2017, Costea a câștigat, cu 3,65 metri, titlul de campion național la Juniori III).

 

Atletul mureșean și-a depășit cu 20 de centimetri săritura cu care câștigat, în primăvara acestui an, titlul național al probei la categoria Juniori II (atunci a sărit 3,90 metri, acum, 4,10 metri). Proba de săritură cu prăjina a celei de-a 63-a ediții a “Internaționalelor” de atletism ale României a fost câștigată de Andrei Răzvan Deliu (SCM Deva – 4,80 metri), pe locul secund clasându-se Valentin Constantin Stanciu (CS Rapid – 4,40 metri).

 

msnews

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare