PERFORMANȚĂ – O echipă de studenți de la UMFST Târgu Mureș a câștigat premiul Best Tech Idea și va dezvolta un serviciu inovator în domeniul medical

DIGITAL HEALTH. Echipa de studenți iScreen de la “Universitatea de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie George Emil Palade” (UMFST) din Târgu Mureș a câștigat Best Tech Idea Award, impunându-se în fața celorlalte 13 echipe de studenți din 8 universități din România care au acces în Finala Națională a programului internațional de antreprenoriat Compania Anului 2021 (organizată de ONG-ul Junior Achievement).

 

La finala națională din acest an, cele 14 echipe de studenți calificate au prezentat afaceri-pilot în tehnologie, medicină, e-commerce, afaceri sociale, industrii creative, educație sau agricultură.

 

Echipa iScreen a propus în competiție un proiect de digital health, mai exact o platformă (iScreen) care are la bază un chestionar simplu pe care utilizatorul îl completează, oferind voluntar un istoric medical de familie, dar și o scurtă evaluare a obiceiurilor personale.

 

În urma completării acestui chestionar, utilizatorul va putea accesa o listă personalizată de sugestii privind testele de rutină recomandate și intervalele de timp la care ar trebui făcute. Toate acestea sunt apoi menționate în dosarul medical al pacientului, oferind profesioniștilor din domeniul medical o perspectivă mai bună asupra stării de sănătate a pacienților.

 

Premiul câștigat le oferă studenților de la UMFST Târgu Mureș posibilitatea de a-și dezvolta mai departe proiectul de digital health, care asigură suport și informații veridice tuturor celor interesați de prevenție medicală și de îmbunătățirea calității vieții.

 

Câștigătorii au precizat: „Experiența în cadrul Incubatorului a fost benefică pentru noi, ca echipă și viitori antreprenori, dar și pentru dezvoltarea ideii propriu-zise. În plus, premiul câștigat reprezintă un pas important pentru a confirma că suntem pe drumul cel bun în a ne remarca pe piața produselor de digital health de care are nevoie România”.

 

Best Tech Idea Award a fost sponsorizat prin programul HP LIFE (Learning Initiative for Entrepreneurs) al Fundației HP, program care oferă acces gratuit la 30 de cursuri de formare profesională în antreprenoriat și IT. În România, programul are succes în rândul tinerilor. Doar în luna mai a acestui an, peste 5.000 de elevi și studenți din Romania și-au creat un cont pe platforma HP LIFE. În 2020, prin programul HP LIFE, peste 65.000 de elevi și studenți au participat la cursurile organizate în România, iar 29 de voluntari din cadrul companiei au participat la webinarii și sesiuni de mentorat pentru echipele de studenți români înscrise în competiții.

 

msnews

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare