PERFORMANȚĂ – România, cu doi piloți mureșeni în lot, bronz la Campionatul Mondial de Acrobație cu Planorul

PLANORISM. Echipa României de acrobație cu planorul a obținut o performanță remarcabilă, cucerind medalia de bronz la Campionatul Mondial 2018. Un aport semnificativ la această performanță l-au avut și cei doi piloți mureșeni, Daroczi Lorand și Valentin Hota (ambii de la Aeroclubul Teritorial „Elie Carafoli” Târgu-Mureș), primul, multiplu campion național, având și cel mai mare punctaj din lotul României.

 

 

 

Evenimentul a fost organizat sub egida FAI, la Zbraslavice (Republica Cehă), la începutul acestei luni, iar România a confirmat prestația de la Mondialele din 2017, apărându-și medialia de bronz câștigată atunci. La ediția din acest an, a noua organizată sub egida FAI (Fédération Aéronautique Internationale – federația mondială de sporturi aeronautice), România a fost devansată la categoria Advanced doar de țara-gazdă, Cehia, și de Polonia, devansând Germania, Italia, Marea Britanie și Lituania.

 

Cele mai bune trei punctaje (care au fost luate în calcul pentru naționala României la World Advanced Glider Aerobatic Championship 2018) le-au obținut Daroczi Lorand (și-a început activitatea de zbor cu planorul în Baia Mare, în anul 2001, acum este comandant adjunct și instructor de zbor la Aeroclubul Teritorial Târgu Mureș), Octav Alexan (de la Aeroclubul Teritorial Baia Mare, este cel mai tânăr membru al lotului național și a fost la prima participare la un Campionat Mondial) și Ioan-Ciprian Lupaș (instructor de zbor la Aeroclubul Teritorial Cluj-Napoca).

 

Din lotul național de acrobație cu planorul fac parte: Alin Droboș, Octav Alexan (ambii de la Aeroclubul Baia Mare, primul a fost și team managerul lotului național), Daroczi Lorand, Valentin Hota (ambii de la Aeroclubul Târgu Mureș), Ciprian Lupaș și Gal Zsolt (ambii de la Aeroclubul Cluj-Napoca).

 

Cătălin VISCHI

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare