Peste 15 milioane de euro la dispoziția fermierilor români pentru a asigura culturi, animale, plante

FONDURI. Fermierii români pot accesa peste 15 milioane de euro din fonduri europene pentru asigurarea culturilor, animalelor și plantelor, sesiunea de depunere a cererilor este deschisă de marți, 9 august 2022, informează Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR).
 

Sesiunea de depunere a cererilor se va desfășura în perioada 9 august – 16 decembrie 2022, iar alocația financiară disponibilă pentru a patra sesiune a submăsurii (sM) 17.1 este de 15.260.041 euro.

 
Depunerea cererilor de finanțare se efectuează continuu până la epuizarea fondurilor, cu posibilitatea suplimentării acestor fonduri cu fondurile care ar putea rămâne necheltuite după finalizarea celei de-a treia sesiuni sau ca urmare a realocărilor, dacă există interes din partea solicitanților. .

 
Potrivit AFIR, sprijinul public nerambursabil acordat în cadrul acestei submăsuri este de 70% din valoarea primei de asigurare eligibile plătită efectiv de fermier (solicitantul de finanțare).
 

Depunerea cererilor de finanțare pentru sM 17.1 se va face online pe www.afir.info, conform specificațiilor Ghidului solicitantului și anexelor aferente, începând cu data de 9 august 2022, ora 9:00. Termenul limită de depunere pentru solicitanți este decembrie 16, 2022, ora 16:00.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ultimele articole

Articole Similare