Peste 34.000 de Elevi și 500 de profesori beneficiază de cursuri de educație rutieră și prim ajutor

PROGRAM. Programul Național “România în Siguranță,” inițiat de Asociația E.D.I.T. (Educație, Dezvoltare și Implicarea Tineretului) cu sprijinul Departamentului pentru Dezvoltare Durabilă și a partenerilor, a avut un impact semnificativ în educația rutieră și învățarea primului ajutor pentru elevi și profesori din România. La conferința anuală “Educație pentru Siguranță,” au fost prezentate rezultatele acestui program, precum și planurile de viitor.
În cadrul evenimentului de la Palatul Victoria, au fost prezenți reprezentanți din Ministerul Educației, Ministerul Afacerilor Interne, Ministerul Transporturilor, Poliția Română, Inspectoratul pentru Situații de Urgență și alte instituții publice și private implicate în educația rutieră, prim ajutor și pregătire pentru situații de urgență.
Programul Național “România în Siguranță” a avut ca obiectiv consolidarea capacității administrative a României prin dezvoltarea capacității de planificare strategică și simplificarea procedurilor administrative. Acesta a inclus cursuri de educație rutieră și prim ajutor, precum și pregătire pentru situații de cutremur. Până în prezent, peste 34.000 de elevi și 500 de profesori au beneficiat de aceste cursuri în 213 unități de învățământ din 40 de orașe din România.
Liviu Zorilă, președintele Asociației E.D.I.T., a subliniat importanța educației în crearea unui mediu mai sigur, menționând că “educația este arma pe care o avem la îndemână pentru a schimba lumea.” De asemenea, a subliniat că, în cei 7 ani de la înființarea asociației, au dezvoltat proiecte educaționale pentru siguranță care au ajuns la peste 180.000 de copii și adolescenți și au contribuit la salvarea unor vieți umane, vieți care, din fericire, nu apar în statistici.
László Borbély, Consilier de Stat al Prim-Ministrului și coordonator al Departamentului de Dezvoltare Durabilă, a subliniat că educația rutieră și învățarea primului ajutor sunt esențiale pentru schimbarea statisticilor alarmante referitoare la accidentele rutiere și decesele cauzate de acestea.
Programul a fost susținut de parteneri precum Mol România, TotalEnergies, Sixt, Generali, Disney România, Fundația Comunitară București și Departamentul pentru Dezvoltare Durabilă. Rezultatele obținute până acum și angajamentul continuu pentru educația și siguranța comunității arată că, prin colaborare, se poate construi un viitor mai sigur pentru România.