Peste 4.000 de tineri sunt așteptați să participe la Întâlnirea Internațională a Tineretului Ortodox (ITO) care va avea loc în orașul Timișoara în perioada 31 august – 3 septembrie

EVENIMENT. Acest eveniment, care are o participare atât națională, cât și internațională, a primit aprobarea Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe încă din 2019, însă a fost amânat din cauza pandemiei.

Scopul acestei întâlniri este de a aduna în Timișoara aproximativ 3.500 de tineri cu vârste cuprinse între 16 și 35 de ani. Alături de aceștia, se vor alătura și alți 2.000 de tineri din Arhiepiscopia Timișoarei și din alte eparhii ale Mitropoliei Banatului.

Această a șaptea ediție a Întâlnirii Internaționale a Tineretului Ortodox urmează exemplul altor evenimente similare organizate în Patriarhia Română, precum cele de la Baia Mare (2014), Cluj-Napoca (2015), București (2016), Iași (2017), Sibiu (2018) și Craiova (2019).

Preotul Ionel Popescu, vicar eparhial la Arhiepiscopia Timișoarei, coordonează Întâlnirea Internațională a Tineretului Ortodox și a dezvăluit că evenimentul va începe pe 31 august cu o deschidere specială în Parcul Rozelor, la ora 18, și se va încheia pe 3 septembrie după Sfânta Liturghie, ce va avea loc la Catedrala Mitropolitană din Timișoara.

Programul va include o conferință specială despre traficul de persoane și consumul de droguri, la care vor participa invitați din Ministerul de Interne și specialiști în acest domeniu.

Pentru a asigura buna desfășurare a evenimentului, câteva sute de voluntari au fost pregătiți să ofere ajutor. În plus, sâmbătă, 2 septembrie, este planificată o procesiune a tinerilor care va porni de la Sala Olimpia, va trece prin Michelangelo și Operă și se va încheia la Catedrala Mitropolitană.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare