Peste 5 miliarde de euro disponibile pentru dezvoltarea și modernizarea orașelor și comunelor din România

MODERNIZARE. În această toamnă, autoritățile publice din România au la dispoziție peste 5 miliarde de euro pentru investiții în modernizarea și dezvoltarea orașelor și comunelor din țară. Aceste fonduri sunt destinate proiectelor de infrastructură rutieră, energie regenerabilă, mobilitate și regenerare urbană, potrivit unei analize realizate de compania REI Group.

Conform datelor furnizate de companie, aceste sume sunt distribuite în cadrul a nu mai puțin de 13 scheme de finanțare, cu alocări cuprinse între 90 de milioane de euro și Programul Regional, care dispune de peste 4 miliarde de euro. Aceste fonduri pot fi accesate de către Unitățile Administrativ Teritoriale (UAT) cu scopul de a stimula dezvoltarea comunităților locale.

Principalele domenii de investiții pentru aceste fonduri includ:

1.Infrastructura Rutieră: Modernizarea și extinderea rețelei de drumuri, creând astfel condiții mai bune pentru transportul local și regional.

2.Energie Regenerabilă: Investiții în proiecte de energie verde pentru a sprijini tranziția către surse de energie mai sustenabile.

3.Mobilitate: Dezvoltarea sistemelor de transport public, promovarea mobilității durabile și îmbunătățirea accesului la transport în comunități.

4.Regenerare Urbană: Revitalizarea zonelor urbane, dezvoltarea spațiilor verzi și amenajarea infrastructurii urbane pentru a face orașele mai atractive și funcționale.

Aceste finanțări oferă autorităților publice locale o oportunitate semnificativă de a investi în dezvoltarea și modernizarea comunităților lor. Acest lucru poate contribui la îmbunătățirea calității vieții locuitorilor, la crearea de locuri de muncă și la stimularea dezvoltării economice la nivel local.

Roxana Mircea, managing partner al REI Grup, a subliniat importanța acestor fonduri pentru revitalizarea comunităților, precum și succesul în obținerea de finanțări pentru numeroase proiecte locale. Cu peste 30% cotă de piață din proiectele depuse pe majoritatea schemelor destinate autorităților publice, aceasta reflectă un angajament puternic pentru dezvoltarea sustenabilă a României și a comunităților sale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare