Peste 800 de persoane angrenate în organizarea evenimentului “Timişoara, Capitală Europeană a Culturii în 2023

În aceste zile, peste 800 de persoane au fost angrenate în organizarea evenimentului “Timişoara, Capitală Europeană a Culturii în 2023”, dintre care 500 de voluntari din România, Serbia şi Japonia . Sute de forţe de ordine au asigurat liniştea şi siguranţa participanţilor la manifestaţiile publice desfăşurate în aer liber sau indoor.

Timişoara a transmis cu mult curaj mesajul ei în acest weekend. Au fost trei zile în care am arătat că lucrurile care ne apropie sunt mult mai preţioase decât cele care ne despart. Valorile care au construit acest oraş – inovare, multiculturalitate, diversitate – au fost văzute şi auzite de întreaga Europă. Mii de turişti s-au plimbat pe străzile noastre şi au asistat la spectacolele şi evenimentele pe care le-am pregătit în fiecare cartier al oraşului. Sute de jurnalişti români şi străini vor transmite mesajul nostru mai departe. Zeci de ambasadori şi oficialităţi din oraşele partenere au venit la Timişoara pentru a explora proiecte comune pe care le vom dezvolta în viitor. Şi, bineînţeles, în centrul tuturor este energia extraordinară a timişorenilor fără de care oraşul nu ar fi putut fi Capitală Europeană a Culturii. Tuturor le mulţumesc din toată inima. În spate rămâne munca. În faţa noastră se află un an incredibil, cu peste 1.000 de evenimente planificate. (…) Shine your light, Timişoara.”, a declarat primarul Timisoarei, Dominic Fritz.

Potrivit acestuia, este un proiect care poate că în urmă cu doi ani li se părea unora nerealizabil, dar în care întreaga comunitate a crezut cu toată tăria. Dominic Fritz a subliniat că Timişoara are încă multe de arătat şi toată lumea este aşteptată cu braţele deschise.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare