PETIȚIE – Cine sunt cei 29 de magistrați mureșeni care îi cer lui Toader să abandoneze imediat procedura de revocare a procurorului general al României

DEMERS. 28 de magistrați mureșeni s-au alăturat celor peste 1.000 de magistrați care susțin, cu titlu individual, solicitarea adresată ministrului Justiției, Tudorel Toader, de a abandona imediat procedura de revocare a procurorului general al României, Augustin Lazăr.

 

Două asociații profesionale ale judecătorilor și procurorilor (“Forumul Judecătorilor din România” și „Mișcarea pentru Apărarea Statutului Procurorilor”) au transmis o petiție semnată de 1.030 de judecători și procurori prin cere cer ministrului Justiției să renunțe la procedura de revocare a procurorului general.

 

„O astfel de procedură, care ocolește practic garantul independenței justiției, respectiv Consiliul Superior al Magistraturii, al cărui rol este unul pur decorativ, și care nesocotește dreptul la apărare al procurorului supus revocării a fost profund criticată de Comisia de la Veneția, GRECO și Comisia Europeană și pune în pericol parcursul României în Uniunea Europeană și în Consiliul Europei și însăși existența democratică a statului român, nemaivorbind de semnalul negativ și descurajant transmis unei părți importante a corpului magistraților”, se precizează în petiție.

 

Iată care sunt cei 22 de procurori și 7 judecători mureșeni care s-au raliat demersului.

 

Procurori:

* DIICOT – Serviciul Teritorial Tîrgu Mureș (4)

Daniel Oltean, Bogdan Orza, Seniciu Dan, Angela Barbu.

 

* Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Târgu Mureș (2)

Cătălin Marcel Ivan, Alexandru Bogdan Pop.

 

* Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgu Mureș (12)

Mădălina Stasiuc, Dan Obreja, Mircea Wechter, Nicolae Coșarcă, Oana-Rozalia Brindea, Roxana Maria Pop-Ștefan, Daniela Călin, Daniel Vale, Bianca Laura Găzdac, Constantin Barbu, Roxana Crișan, Ioan-Andrei Stoian.

 

* Parchetul de pe lângă Judecatoria Sighișoara (3)

Alma Maria Dundev, Emanuel Mihoc, Vlad Crăciun.

 

* Parchetul de pe lângă Judecătoria Târnăveni (1)

Silvia Mihaela Pop.

 

Judecători:

 

* Judecătoria Târgu Mureș (6)

Iuliana Rad, Adrian Morar, Simona Roșiu, Andreea-Carolina Căilean, Laura Pop, Alexandra Bianca Prunea.

 

* Tribunalul Specializat Mureș (1)

Raluca Ioana Orza.

 

Andrada VLAS

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare