Piața Bernády, inaugurată!

COUNICAT DE PRESĂ. Astăzi, în prezenta primarului Soós Zoltan, a consilierilor locali, dar și a publicului, a fost inaugurată Piața Bernády.

Parcul Bernády este unul din emblemele orașului nostru, fiind frecvent vizitat atât de localnici cât și de turiști.

În cadrul proiectului amplu de refacere a acestei zone, s-a mers pe ideea schimbării aspectului estetic și funcțional, prin regândirea spațiului în consonanță cu stilul baroc al clădirilor din zonă, prezent prin arhitectura deosebită a Casei Teleki, a Casei Haller, a Casei Csiki Márton, a Bisericii Romano-Catolice, a clădirii Parohiei Catolice etc.

Reamenajarea piațetei a fost unul dintre proiectele câștigătoare prin procedura de bugetare participativă desfășurată în 2021. Propunerea de refacere a vizat, în primul rând, evidențierea zonei și încadrarea în mod natural a acesteia prin utilizarea materialelor originale.

Platforma și soclul, care sunt elementele principale ale statuii fostului primar Bernády György, precum și realizarea trotuarelor și a bordurilor de delimitare a spațiului sunt compatibile, din punct de vedere estetic și funcțional cu cele originale.

Valoarea lucrărilor de execuție este de aproximativ 300.000 de lei (TVA inclus).


SAJTÓKÖZLEMÉNY. Felavatták a Bernády teret!

Ma Soós Zoltán polgármester, a helyi tanácsosok és a lakosságjelenlétében felavatta a Bernády teret.

A Bernády tér városunk egyik jelképe, melyet a helyiek és a turisták egyaránt gyakran látogatnak. A város központi területének átalakítására irányuló projekt részeként az elöregedő növényzetet új növényzettel fogják helyettesíteni, összhangban a környék épületeinek barokk stílusával, amely a Teleki ház, a Haller-ház, a Csiki Márton-ház és a római katolikus templom különleges építészetében van jelen.

A Bernády tér átalakítása a 2021-es részvételi költségvetés egyik nyertes projektje volt. A terület kialakítása az eredeti anyagok felhasználásával történt. A munkálatok értéke körülbelül 300 000 lej (áfával együtt).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare