PIAȚA MUNCII – Rata şomajului în județul Mureș, în ușoară creștere: doar un sfert dintre șomerii din județ mai primesc indemnizație

0
125

ȘOMAJ – MUREȘ. La sfârşitul lunii iulie 2021, rata șomajului în județul Mureș era de 2,65%, în creștere ușoară față iunie 2021, când aceasta era de 2,60%, conform evidenţelor Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Mureș.

 

Numeric, la nivel județean se înregistrau 6.237 şomeri, din care încasau bani (beneficiari de indemnizaţie de şomaj) doar 1.609 de persoane, adică puțin mai mult de un sfert (4.628 erau şomeri neindemnizaţi).

 

Aproape jumătate (46,50%) dintre șomerii înregistrați în evidențele AJOFM Mureș au studii primare, iar cei mai mulți șomeri sunt din grupa de vârstă 40-49 de ani (1.699 de persoane).

 

Andrada VLASATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului msnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ