Piesele de valoare din tezaurul Muzeului Brukenthal încântă privirile la Art Safari

EXPOZIȚIE. Muzeul Național Brukenthal din Sibiu se pregătește să ofere o experiență de neuitat iubitorilor de artă și istorie. Managerul muzeului, Alexandru Chituță, a anunțat că unele dintre cele mai prețioase piese din tezaurul muzeului vor fi expuse pentru prima dată la Art Safari, în București, la finalul lunii iunie.

Această colaborare cu Art Safari marchează un moment important în istoria muzeului, oferind publicului larg posibilitatea de a admira piese extrem de valoroase din aur și argint. Dacă în anul precedent, expoziția Brukenthal Exclusive a prezentat capodopere de pictură europeană, acum este rândul unor lucrări de o mare măiestrie din domeniul prelucrării metalelor prețioase să fie în centrul atenției.

Tezaurul Muzeului Național Brukenthal cuprinde peste 2000 de piese, inclusiv obiecte de cult, obiecte laice și piese de podoabă. Printre piesele care vor fi expuse la Art Safari se numără cruci relicvar din secolul al XV-lea, pocaluri din secolul al XVII-lea, sau pahare și cană realizate de meșteri aurari sibieni cu o măiestrie și un detaliu impresionant.

Printre piesele ce vor încânta privirile vizitatorilor se numără:

Crucea relicvar de la Cisnădie, datând din jurul anului 1440.
Potirul din nucă de cocos, realizat în 1650.
Cupa din corn de rinocer, datând din 1694.
Paharul de fecioară, din secolul al XVII-lea.
Cana cu capac, realizată de meșterul Sebastian Hann în 1682.
Pafta de tip Marienheftel cu Fecioara Maria, din secolul al XVI-lea.
Moneda Sponsianus
și multe alte piese de o valoare inestimabilă.
Această expoziție este posibilă cu sprijinul Ministerului Culturii și cu aprobarea Consiliului de Administrație a Muzeului Național Brukenthal și a Parohiei Evanghelice CA din Sibiu. Prin această inițiativă, se aduce în atenția publicului larg bogăția culturală și istorică a Transilvaniei, demonstrând încă o dată rolul crucial pe care îl joacă instituțiile culturale în promovarea și conservarea patrimoniului național.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare