Piloții români de vânătoare se antrenează în SUA (video)

AVIAȚIE. NATO a publicat ieri o înregistrare video de la programul de pregătire a piloților de avioane de luptă Euro-NATO în statul american Texas. Materialul include imagini cu elevii-piloți români care participă la pregătire.

Mai multe detalii și linkul către video găsiți aici.

Viitoarea generație de piloți de vânătoare aliați este antrenată în cadrul programului Euro-NATO Joint Jet Pilot Training (ENJJPT), un program multinațional de pregătire cu sediul la Baza Sheppard Air Force din Statele Unite.

Elevii aliați merg în Texas pentru a învăța elementele fundamentale ale zborului, progresând de la școala de la sol la avionul de antrenament T-6 Texan cu propulsie – și, în cele din urmă, la T-38 Talon, un avion de antrenament cu reacție supersonic care îi pregătește pentru efortul fizic și mental de a pilota un avion tactic.

Cu zile de lucru de 12 ore și o mulțime de lucrări pentru a completa zborul, ENJJPT se asigură că doar cei mai calificați și dedicați absolvenți sunt certificați pentru a servi ca piloți de vânătoare în forțele aeriene ale națiunilor lor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare