PILOTUL ROMÂN DE F3 – Un sportiv târgumureșean concurează în acest week-end pe circuitul de la Silverstone

0
106

SPORT. Românul Filip Ugran, cconcurentul echipei olandeze van Amersfoort Racing în Euroformula, îl va înlocui pe pilotul rus de Formula 3 – Alexander Smolyar pentru runda de F3 la Silverstone în acest week-end, spune managerul echipei olandeze de F3 – Sander Dorsman, MP Motorsport.
 
Alexande Smolyar concurează ca pilot neutru autorizat în campionatul de Formula 3 din acest an, ulterior restricțiilor impuse de FIA deținătorii de licențe rusești și belarusești pe fondul situației războiului din Ucraina. El a concurat într-o livrea roșie în mare parte albă, distinctă de culorile albastre folosite de colegii de echipă Caio Collet și Kush Maini.

Organismul de conducere al sporturilor cu motor britanice – Motorsport UK, a a impus in martie restricții mai stricte concurenților ruși, interzicând deținătorilor de licențe rusești să participe la evenimente din UK, fiind incertă posibilitatea lui Alexander Smolyar de a participa la cursele de F3 din acest weekend.
 
„Din cauza problemelor legate de viza britanică, Alex Smolyar nu poate participa la runda a patra de la Silverstone”, a anunțat echipa înainte de începerea weekendului Marelui Premiu al Marii Britanii. „El va fi înlocuit pentru acest eveniment de Filip Ugran”. Alexander Smolyar se află pe locul șase în campionat după primele șase curse.
 
După ce a disputat întregul sezon 2021 cu echipa Jenzer Motorsport, Filip Ugran revine în F3 , fără a obține niciun punct. În acest an concurează în Euroformula Open cu alt echipa Olandeza, Van Amersfoort Racing și în prezent se află pe locul șapte în clasament. El este unul dintre cei trei reveniți pe grila F3 în acest weekend, cu juniorul Red Bull Jonny Edgar revenit în acțiune pentru Trident după ce a ratat două runde din cauza bolii și Zdenek Chovanec care se alătură din nou echipei Charouz.ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului msnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ