foto: Delia Vasiliu

VEȘTI BUNE – Asociația „Cristi Vasiliu”- Un nou generator de curent la Maternitatea veche din Târgu Mureș

SĂNĂTATE. Asociația „Cristi Vasiliu” – susținătoarea modernizării și dezvoltării secției de Terapie intensivă neonatală a Spitalului Clinic Județean/ SCJ Târgu-Mureș (Maternitatea veche), a derulat un nou proiect prin care s-a realizat achiziția și donarea unui nou generator pentru situații de urgență.
Echipamentul nou va înlocui echipamentul vechi din 1976 și va fi funcțional peste câteva săptămâni. Grupul electrogen fiind destinat alimentării cu curent a aparatelor vitale din cadrul sălilor de chirurgie și compartimentelor de terapie intensivă din clădirea Maternității vechi din cadrul SCJ Târgu-Mureș.
 
“Urmează perioada de instalare și punere în funcțiune care va dura undeva între 3 și 4 săptămâni, iar noi sperăm ca generatorul să fie funcțional la începutul lunii august. Până la acest moment am încheiat dotarea celor 5 linii de terapie intensivă nou născuți, iar pe secție au ajuns 32 de aparate și echipamente medicale” – a relatat fondatoarea Asociației„Cristi Vasiliu”, Delia Vasiliu.
 
Asociația „Cristi Vasiliu” își va continua proiectele extraordinare din cadrul SCJ Târgu-Mureș cu achiziționarea de echipamente pentru prepararea de soluții sterile, un ecocardiograf, va integra secția de neonatologie în rețeaua de telemedicină a secțiilor de terapie intensivă nou născuți, iar până la finalul anului va continua pregătirile personalului de pe secțiile de terapie intensivă nou născuți la Spitalul Clinic de Urgenta pentru copii “Marie Curie” București.

Felicitări Asociației „Cristi Vasiliu” (Delia Vasiliu) și tuturor celor implicați în aceste proiecte.

 

Cătălina Lumperdean

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare