Plafonarea adaosului comercial la unele alimente de bază ar putea fi prelungită și după data de 1 noiembrie

PLAFONĂRI. Premierul Marcel Ciolacu a solicitat ministrului agriculturii să prezinte în această săptămână o propunere care să permită continuarea proiectului. Acest demers vine în contextul în care premierul consideră că limitarea prețurilor la alimente a avut un impact pozitiv asupra inflației, contribuind la reducerea acesteia la sub 9% în luna trecută.

Marcel Ciolacu a afirmat: “Îi fac o solicitare domnului ministru al agriculturii, Florin Barbu, să vină cu propunerea despre modalitatea de prelungire a schemei de plafonare a prețurilor la alimentele de bază, simultan cu extinderea listei de produse. Ţinând cont că vin sărbătorile de iarnă, la aceste sortimente de bază peste 90% sunt produse românești. Cred că este o decizie legitimă, așteptată de populație și una care va susține producătorii români.”

Amintim că la 1 august a intrat în vigoare o ordonanță de guvern care a plafonat prețurile la 14 alimente de bază, iar această reducere a fost discutată în prealabil cu procesatorii, distribuitorii și comercianții. Ministrul agriculturii, Florin Barbu, a anunțat că va relua discuțiile cu actorii din domeniul alimentar pentru a decide ce alte produse pot fi introduse pe lista alimentelor de bază subvenționate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare