Cartierul Belvedere, Tîrgu Mureș

PLAN – Municipalitatea vrea să investească 5 milioane de euro pentru a construi un spațiu comercial și o grădiniță-creșă în cartierul Belvedere din Tîrgu Mureș

INVESTIȚIE. În cartierul Belvedere, situat în zona sudică a municipiului Tîrgu Mureș, administrația publică locală are intenția construirii unei grădinițe-creșă și a unui spațiu comercial, valoarea totală a celor două proiecte fiind de peste 23 de milioane de lei (echivalentul a aproximativ 5 milioane de euro – suma conține TVA). Studiile de fezabilitate ale celor două obiective sunt finalizate, iar celor din forul deliberativ al municipiului (consilierii locali) li se va cere să aprobe indicatorii tehnico-economici pentru a se trece la viitoarele demersuri pentru implementarea planului (proiectare și execuție).

 

În acest moment, în cartierul Belvedere există doar patru blocuri de locuinţe (ANL) şi 103 de case, acestea însumând 183 de unități de locuit, însă, conform conducerii Direcției Tehnice a Primăriei (Lucian Racz și Dorin Popistan), “în perspectivă există posibilitatea realizării a încă 250 apartamente în locuinţe colective terasate şi 192 locuinţe individuale”, ceea ce ar ridica numărul rezidenților la aproximativ 2.400 persoane, peste 50% fiind copii.

 

Conform SF-ului, grădinița ar urma să aibă demisol, parter și un etaj, iar creșa, doar demisol și parter, ambele urmând să beneficieze de curte sau grădină interioară. Conform indicatorilor tehnici, cele două construcții ar urma să totalizeze o arie de peste 1.600 de metri pătrați, suprafață care include și curtea (aria utilă ar depăși 2.000 de metri pătrați). Împreună, grădinița și creșa ar urma să aibă 150 de locuri, să coste 14,8 milioane de lei și să fie finalizată în doi ani.

 

Spațiul comercial gândit de Primărie în cartierul Belvedere este estimat la 8,1 milioane de lei și gândit cu demisol, parter și etaj, pe o suprafață de vreo 800 de metri pătrați (inclusiv parcarea și curtea de serviciu) și o suprafață desfășurată de aproximativ 2.000 de metri pătrați. În prezent, în cartierul Belvedere nu există niciun spaţiu comercial. Și în cazul complexului comercial, durata de finalizare a proiectului este estimată la doi ani.

 

Andrada VLAS

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare