PROBLEMA – Contract de „până la” 700.000 de euro, pentru semnalizare rutieră și mentenanță a semafoarelor din Tîrgu Mureș

CIRCULAȚIE. În urmă cu 10 zile, primarul Dorin Florea, din postură de reprezentant al administrației publice locale, a semnat un contract (nr. 180/29.08.2018), valabil pe o perioadă de 2 ani, pentru “efectuarea de lucrări de semnalizare rutieră orizontală și verticală și mentenanță pentru semafoarele din Tîrgu Mureș”.

 

Firma care se va ocupa (sau măcar este semnatara contractului, multe dintre contractele semnate de aceasta cu enități publice fiind ulterior subcontractate) de marcaje rutiere și semafoare este un sereleu din București, Teo Trans Consulting, controlată de Adrian Mugurel Teodorescu, fratele fostului director de achiziții din cadrul CNADNR, Răzvan Emil Teodorescu, este o firmă lansată ca producătoare de… sandvișuri și, ulterior, metamorfozată ca expertă în realizarea marcajelor rutiere.

 

O paranteză, sigur, fără nicio legătură cu subiectul scrierii: în primăvara acestui an, o echipă de experți autorizați au verificat, cu un aparat omologat, marcajele rutiere de pe Autostrada Soarelui, efectuate de Teo Trans Consulting în 2017, stabilind că gradul reflectorizant a marcajelor rutiere pe timp de noapte avea o luminozitate de aproape trei ori mai mică decât cel stabilit de Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (fostul CNADNR, unde a fost director fratele patronului firmei care va executa marcajele în Tîrgu Mureș): 60 de lucși faţă de minimum 150 de lucşi – marcajele mai puțin vizibile cresc riscul de producere a accidentelor rutiere.

 

Precedentul contract pentru marcaje rutiere și mentenanță a semafoarelor din Tîrgu Mureș a fost încheiat în 2016, tot pe o perioadă de 2 ani, cu firma Trafic Serv, controlată de Horațiu Moldovan, supranumit “Stăpânul parcărilor” (este și proprietarul firmei Tracia Trade Exim, cea care a gestionat parcările publice din Tîrgu Mureș). Atunci, prețul contractului a fost de peste 2,8 milioane de lei + TVA. Acum, contractul se poate întinde până la peste 3,2 milioane de lei + TVA (respectiv are menționat un minim de lucrări cuantificat la 868.087 lei + TVA și un maxim de 3.274.024 lei + TVA).

 

Cătălin VISCHI

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare