Platforma de finanțare a agriculturii LANDE – 550.000 EUR de foduri preliminare pentru a se extinde în România

AGRICULTURĂ. Platforma de finanțare a agriculturii și crowdfunding LANDE ajută fermele mici și mijlocii să obțină capital folosind utilaje, terenuri sau recolta viitoare ca garanție. Prin extinderea în România, LANDE își va susține sectorul agricol extrem de activ, afectat în prezent de creșterea costurilor de producție ca urmare a situației geopolitice actuale, precum și a crizei climatice în curs.
 
Startup-ul leton FinTech LANDE a strâns o rundă preliminară fonduri de 550.000 de euro pentru a intra în România, continuând expansiunea în Europa, cu participarea BADideas.fund și investiții suplimentare provenite dintr-o campanie Seedrs.
 
Reprezentând 10% din producția de cereale și semințe oleaginoase din UE, România este un exportator important de alimente în regiune. Făcând finanțarea mai accesibilă pentru fermele medii și mici pentru a investi în îmbunătățirea productivității și eficienței lor, există potențialul de creștere a producției. Acest subiect este de o importanță vitală, având în vedere criza alimentară globală în creștere.
 
Cererea de finanțare pentru agricultură este mare în întreaga Europă, decalajul total de finanțare agricolă pentru fermele mici și mijlocii din regiune fiind estimat la 46 de miliarde de euro. Din cauza crizei energetice în creștere și a creșterii ulterioare a costurilor de producție, fermierii din Europa nu au fonduri pentru a începe sezonul.
 
„Permițând sprijin financiar fermelor europene mici și mijlocii, LANDE face mai mult decât reducerea decalajului de finanțare regională – contribuim la accesibilitatea alimentară la nivel regional și global. Peste 1700 de investitori s-au înregistrat deja pe platformă pentru a investi în industria agricolă europeană. Nu este doar o opțiune bună de a diversifica portofoliul de investiții, ci și o șansă de a te implica în procese de sprijin care afectează viețile a miliarde de oameni”, a declarat Nikita Goncars, CEO LANDE.
 
Rata medie a dobânzii pe platformă este de 10,9%, în timp ce valoarea medie a creditului (LTV) este de 42%. Pentru a deveni investitor pe platformă, o persoană trebuie să aibă un cont bancar în Zona unică de plăți în euro (SEPA). Platforma a încheiat un parteneriat cu LemonWay, ajungând la o segregare completă a fondurilor, la executarea procedurilor de cunoaștere a clientului (KYC) și la respectarea reglementărilor împotriva spălării banilor (AML).
 
În 2021, LANDE a anunțat fuziunea cu platforma de crowdfunding agricolă LendSecured, devenind o platformă cu servicii complete pentru finanțarea agriculturii și crowdfunding. Platforma a funcționat până acum în țările baltice și a acordat peste 4,5 milioane de euro în împrumuturi până în prezent, cu 3 milioane de euro în împrumuturi emise în 2022 și volumul de finanțare estimat va ajunge la 15 milioane de euro în 2023. În total, LANDE a oferit finanțare pentru Peste 300 de fermieri locali.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ultimele articole

Articole Similare