Platformă nouă de licitații online pentru bunurile sechestrate de ANAF: licitație de peste 2,5 milioane de Euro

LICITAȚII. Oportunitatea de a achiziționa bunuri confiscate de ANAF printr-o platformă de licitații online va deveni o realitate, conform unui nou proiect lansat de Ministerul de Finanțe. Această inițiativă marchează o schimbare majoră în modul în care persoanele fizice și firmele private pot accesa și achiziționa bunuri sechestrate, cum ar fi mașini, terenuri sau case, eliminând necesitatea participării fizice la licitațiile publice.

Ministerul Finanțelor a anunțat lansarea unei licitații pentru dezvoltarea unei platforme IT dedicate acestui scop, cu un contract estimat la peste 2,5 milioane de euro. Scopul principal al acestei platforme este digitalizarea completă a procesului de valorificare a bunurilor intrate în proprietatea privată a statului și a celor sechestrate în procedura de executare silită, în materie penală și fiscală.

Actualmente, bunurile confiscate pot fi consultate pe site-ul ANAF, însă achiziționarea lor este posibilă doar prin participarea fizică la licitațiile publice organizate de autorități. Prin intermediul acestei noi platforme online, procesul de achiziție va deveni mai accesibil și mai eficient.

De asemenea, dezvoltarea acestei platforme este un obiectiv strategic inclus în Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR) și ar trebui să fie finalizată în următoarele 17 luni. Sistemul IT va include nu doar platforma de licitații online, ci și o aplicație dedicată de gestionare a cazurilor și evidență a bunurilor.

Prin implementarea acestui sistem informatic integrat, Ministerul Finanțelor urmărește să realizeze mai multe beneficii operaționale și bugetare, printre care accelerarea rotației bunurilor intrate în proprietatea privată a statului și a celor sechestrate în procedura de executare silită, precum și reducerea costurilor organizării licitațiilor.

Pentru moment, cei interesați de achiziționarea bunurilor vândute de ANAF trebuie să depună o serie de documente, printre care oferta de cumpărare, dovada plății sau a garanției, copia actului de identitate și o declarație pe propria răspundere. Detaliile suplimentare și posibilitatea de a vizualiza bunurile sunt disponibile în documentația specifică a ANAF.

Această inițiativă reprezintă un pas important către modernizarea procesului de valorificare a bunurilor confiscate de ANAF, oferind mai multă transparență și accesibilitate în achiziționarea acestora.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare