Poliția Română cumpără 600 de mașini BMW în urma unei licitații controversate

ACHIZIȚIE. Inspectoratul General al Poliției Române (IGPR) va cumpăra 600 de BMW-uri pentru a înlocui mașinile Dacia Logan folosite în prezent, în urma unei proceduri controversate în urma căreia un singur ofertant a îndeplinit cerințele.
 
Conform unui caiet de sarcini complicat, IGPR a precizat în caietul de sarcini că mașinile trebuie să aibă cutii de viteze automate cu cel puțin 8+1 trepte pe lângă o putere minimă de 130 kW, motoare pe benzină cu un cuplu de min. 290 Nm, tracțiune integrală permanentă 4×4 (AWD) și caroserie de tip AA.
 
Cei care au redactat caietul de sarcini au omis să adauge echipamente specifice unei mașini de Poliție, precum lumini și dispozitive de sonorizare, au precizat reprezentanții sindicatului Europol, comentând procedura controversată. Singura marcă care “se încadrează” în aceste specificații este BMW, au concluzionat aceștia după ce au răscolit timp de săptămâni întregi dealerii auto locali, relatează Europa Libera România.
Prețul contractat pentru o autospecială este de 163.343 de lei (33.200 de euro), fără TVA. Primul lot de 100 de mașini ar urma să fie livrat Poliției Române cel târziu în iunie 2023.
 
Automobile Bavaria este importatorul oficial BMW în România și este administrat de cetățenii germani Leonhard Georg Pfeffer și Michael Schmidt Horst – un apropiat al președintelui Klaus Iohannis.
 
Automobile Bavaria susține că procedura a fost perfect normală și că și Audi, dar și Alfa Romeo, au modele cu cutii de viteze automate 8+1.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ultimele articole

Articole Similare