Sibiu Jazz Festival: O jumătate de secol de istorie în note și variațiuni muzicale

EVENIMENT. Între 25 și 30 octombrie, la Sibiu are loc cel mai cunoscut festival de jazz din România, ajuns la cea de-a 50-a ediție.
 
De marți până duminică, jazz-ul va răsuna în inima Sibiului, în spații cunoscute precum Filarmonica de Stat Sibiu, Teatrul Național Radu Stanca, Biblioteca Județeană ASTRA, Biserica Evanghelică Sfânta Maria și Centrul Istoric.
 
“Cu ocazia acestei ediții, care sărbătorește o jumătate de secol de jazz, ne-am amintit de edițiile trecute, iar în acest demers am descoperit afișe vechi ale festivalului. Pe unul dintre ele, există un motto, pe care scrie: Există atât de multe arome în jazz, încât cu siguranță vei găsi una pe gustul tău. Mi-aș dori ca acesta să fie mesajul pentru toți iubitorii de muzică din România care aleg să vină la Sibiu. Cred în aceste arome și în valoarea de libertate promovată de jazz în toate aceste decenii adunate și înșirate pe note”, spune Simona Maxim, directorul Sibiu Jazz Festival & Competition.
 
Publicul se va putea bucura de un amplu program artistic, sub forma unui line-up care celebrează jazzul și transformările sale de-a lungul timpului, după cum urmează:
 
Marți, 25 octombrie
-Muzică pentru suflet – Alexandru Tomaselli și Ralu Stoica, la Biserica Evanghelică Sfânta Maria
-Jazz Parade – Fanfara Academiei Forțelor Terestre Nicolae Bălcescu și Fanfara Neppendorfer Blaskapelle, în centrul istoric
 
Miercuri, 26 octombrie
-Spectacol de teatru-jazz-teatru: Almost Angel, la Teatrul Național Radu Stanca
 
Joi, 27 octombrie
-JazzyBIT, la Biblioteca Județeană ASTRA
 
Vineri, 28 octombrie
La Filarmonica de Stat Sibiu, Sala Thalia:
-Szilárd Banai & Friends (HU)
-ONJ – Orchestra Națională de Jazz din Franța (FR)
-7th SENSE (RO) – Marele Premiu al Concursului de Jazz de la Sibiu 2021
-Jam Session & After-Party
 
Sâmbătă, 29 octombrie
La Filarmonica de Stat Sibiu, Sala Thalia:
-Maria João & Mário Laginha Quartet (PT)
-Ramon Valle Quintet (CU/DE/ES/FR)
-Jam Session & After-Party
 
Duminică, 30 octombrie
La Filarmonica de Stat Sibiu, Sala Thalia:
-Kristin Asbjørnsen Band (NO/Ghana)
-Fish in Oil (Serbia)
-Jam Session & After-Party
 
Înființat în anii ’70 de un grup de oameni creativi, Sibiu Jazz este un eveniment cultural plenar care cultivă și promovează spiritul de libertate în oameni prin imersiunea lor în lumea jazzului.
 
Sibiu Jazz a dobândit recunoaștere internațională și este membru al celei mai renumite rețele europene de jazz de 18 ani: European Jazz Network, devenind astfel un ambasador al jazz-ului românesc în întreaga lume.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ultimele articole

Articole Similare