Polițiștii mureșeni implică elevii în activități de educație rutieră în cadrul programului ‘Școala Altfel’

EDUCAȚIE. În cadrul programului ‘Școala Altfel’, desfășurat săptămâna trecută, polițiștii din orașul Sărmașu au organizat activități de educație rutieră la Școala Gimnazială din Balda. Scopul acestor inițiative a fost de a ajuta elevii să înțeleagă regulile de circulație și siguranța pe drumurile publice, pregătindu-i pentru a deveni participanți responsabili în trafic.

Cu accent pe interactivitate și accesibilitate, polițiștii au folosit metode precum jocurile, exercițiile vizuale și clipurile video tematice pentru a prezenta informațiile esențiale legate de siguranța rutieră. Elevii au învățat despre importanța purtării centurii de siguranță, respectarea semnelor de circulație și traversarea în locurile special amenajate.

Activitățile au inclus și jocuri de rol, unde elevii au avut ocazia să imite semnalele polițiștilor rutieri în contextul traficului.

Aceste acțiuni pentru educație rutieră se desfășoară în mod regulat și în alte comunități din județul Mureș.

De asemenea, polițiștii de la Compartimentul de Analiză și Prevenire a Criminalității și Biroul Siguranță Școlară, sprijiniți de colegi din cadrul poliției rutiere și criminaliști, au fost prezenți în unitățile de învățământ din județ pe parcursul programului ‘Școala Altfel’. Ei au interacționat atât cu preșcolarii, cât și cu elevii din școlile gimnaziale pentru a discuta subiecte importante legate de educația rutieră și comportamentul social.

Este deosebit de important să le furnizăm copiilor informații de bază privind regulile de conviețuire socială și educația rutieră încă de la o vârstă fragedă, contribuind astfel la dezvoltarea unor viitori cetățeni responsabili și la siguranța în trafic. Subiectele discutate au fost adaptate în funcție de vârstă și specificul grupurilor, oferind informații ușor de asimilat.

Elevii mai mici s-au bucurat de activități interactive de educație rutieră, în timp ce elevii mai mari au participat la dezbateri deschise pe tema regulilor de siguranță și comportamentului responsabil. Educația rutieră este un pas esențial în pregătirea tinerilor pentru viața de zi cu zi și pentru a deveni șoferi responsabili în viitor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare