POLUARE – Dosar penal și încă o amendă de 100.000 de lei pentru Romgaz, cuantumul amenzilor a ajuns la 140.000 de lei

REACȚIE. După ce Administraţia Bazinală de Apă (ABA) Mureş a aplicat o contravenţie în valoare de 40.000 lei Termocentralei Iernut, unitate din portofoliul Societății Naționale de Gaze Naturale (SNGN) Romgaz, pentru poluarea râului Mureș prin deversarea accidentală a aproximativ o tonă de ulei de transformator, Comisariatul Judeţean Mureş al Gărzii Naţionale de Mediu a suplimentat cuantumul amenzilor cu încă 100.000 de lei, pentru deversare de produse petroliere în ape de suprafaţă.

 

De asemenea, conform prefectului Lucian Goga, citat de agenția națională de presă Agerpres, la Parchetul de pe lângă Judecătoria Luduş a fost deschis un dosar penal pentru poluare accidentală, informația parvenindu-i reprezentantului Guvernului în județ de la Inspectoratul de Poliţie Judeţean Mureş. Goga a reclamat și faptul că incidentul de mediu de la unitatea Romgaz i-a fost ascuns timp de mai bine de trei ore.

 

Vă reamintim că în cursul zilei de vineri, 13 aprilie, în jurul prânzului, bazinul unui transformator de ulei (care datează din anul 1963) de la Termocentrala Iernut, unitate a SNGN Romgaz SA, s-a fisurat și aproximativ o tonă de ulei s-a deversat în râul Mureș. Societatea nu a anunțat autoritățile de incidentul de mediu, astfel că acestea nu au putut monta în timp util digurile absorbante.

 

Echipe ale Administraţiei Naţionale „Apele Române” au reușit să neutralizeze unda de poluare de pe râul Mureş în 16 aprilie, după ce a implicat, timp de trei zile, mai multe echipe de intervenție din patru județe (Mureș, Alba, Hunedoara și Arad) și au montat mai multe baraje absorbante.

 

msnews

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare