PROBLEMĂ – Aproape 24.000 de mureșeni au cărțile de identitate expirate

0
66

ACTE DE IDENTITATE. Conform directorului executiv al Direcţiei Judeţene de Evidenţă a Persoanelor Mureş, Codruța Sava, 23.828 persoane din județ au actele de identitate expirate, peste 20.000 dintre acestea de mai mulți ani. Din cei aproape 24.000 de mureșeni care nu au acte de identitate valide, 5.651 sunt tineri care nici măcar nu au solicitat eliberarea primului act de identitate la împlinirea vârstei de 14 ani.

 

Statistic, 20.562 de mureșeni au actele de identitate nevalide de mai mult de un an, iar restul (3.266 de persoane) le-a expirat actul de identitate în acest an. Conform legii, actul de identitate se preschimbă la expirarea termenului de valabilitate, titularul sau reprezentantul legal al acestuia fiind obligat să solicite eliberarea unui nou act de identitate cu cel mult 180 de zile înainte de expirarea termenului de valabilitate, în caz contrar se sancţionează cu amendă cuprinsă între 40 şi 80 lei.

 

msnewsATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului msnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ