PONDEREA „RABLELOR” – 75% din autoturismele înregistrate în Mureș au peste 12 ani vechime

0
140

FAPT. Județul Mureș se situează pe locul 13 la nivel național în privința ponderii autoturismelor vechi, conform datelor Direcției Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor, peste 75% dintre mașinile în funcțiune din județ având o vechime de peste 12 ani.

 

În anul 2018, în județul Mureș erau înregistrate 165.506 autoturisme (2,57% din totalul național). Ca număr de autoturisme în funcțiune, Mureș este pe locul 10 la nivel național, însă din totalul celor aflate în funcțiune, 124.449 autoturisme erau mai vechi de 12 ani.

 

Procentual, poderea autoturismelor vechi este de 75,2% (doar alte 12 județe din țară au înregistrat procente mai mari de autoturisme vechi – pentru comparație, media națională a autoturismelor cu o vechime mai mare de 12 ani este de 66,3%).

 

Liviu DAMIANATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului msnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ