PONT MSNEWS – Cine a încasat 100.000 de euro doar pentru montarea luminilor ornamentale în Târgu Mureș (urmează demontarea)

E BINE Ș-AȘA RĂU! Sereleul târgumureșean Intra Serv, firma controlată de familia Bocicor prin Alin Ovidiu Bocicor (40%), Ioan Leontin Bocicor (30%) și Leontin Vasile Bocicor (30%), a încasat de la municipalitatea, în urma contractului nr. 268, semnat în 20 noiembrie 2018 în numele orașului de primarul Dorin Florea, suma de 434.656,29 de lei + TVA pentru montarea ornamentelor luminoase în Târgu Mureș. “Ura și la gară!”, „Să fie primit coane și când ne-a fi mai rău, așa să ne fie!” etc, șamd și alte similitudini…

 

Bănuiesc că-i inutilă precizarea, dar totuși (datorie profesională): contractul din 2018 de montare a ornamentelor de iarnă în Târgu Mureș a fost executat în urma unei proceduri de cumpărare directă (nu prea se mai complică nimeni cu licitații de când s-a modificat legea achizițiilor publice).

 

În iarna trecută, 2017-2018, tot abonatul public Intra Serv a executat „pavoazarea cu ornamente luminoase a municipiului Târgu Mureș”, ceva mai scump, atunci era și Florea mai darnic, primind pentru acest serviciu suma de 1.002.733,84  lei + TVA. Acum, probabil pentru a părea mult mai ieftin, contractul a fost semnat doar pentru montarea ornamentelor kitchoase, ca toate sclipiciurile “de iarnă”. Dar vă ținem “la curent” (adică informați) și cu prețul „halatului” pentru demontare (care a fost executată deja).

 

Dacă doriți să aveți și o măsură similară, aflați că în Sibiu, contractul pentru montare-demontare oranamente pentru sărbătorile de iarnă + mentenanță/reparare și depozitare a acestora (servicii “puțin” mai complexe decât în Târgu Mureș) a costat 154.700 de lei, adică de aproape 7 ori mai puțin decât în Orașul Armoniei (celor neîncrezători: verificați contractul Primăriei Sibiu cu firma SC Electro Con SRL). Ș-apoi, să ne ierte Dumnezeul esteticii, cum a arătat Sibiul față de Târgu Mureș…

 

La-ncheierea scrierii, îngăduiți-ne să mulțumim cinstitelor “gazde” (adică surselor oneste din Primăria condusă de cuplul indestructibil Florea & Maior) și, fiind latini, să vă urăm tradiționalul “Fiat lux” (“Să se facă lumină”)!

 

Cătălin VISCHI

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare