POZITIV LA TESTARE – Un polițist al Penitenciarului Târgu Mureş, confirmat ca fiind infectat cu noul coronavirus

SARS-COV-2. Un angajat al Penitenciarului Târgu Mureş a fost confirmat pozitiv la testul efectuat pentru SARS-CoV-2 (noul coronavirus). Conform Administrației Naționale a Penitenciarelor (ANP), poliţistul de penitenciare se afla la domiciliu din 3 mai 2020, iar testarea a fost dispusă de Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Mureş.

 

La Penitenciarul Târgu Mureş, contacţii identificaţi în rândul personalului au fost scoşi din serviciu şi vor rămâne la domiciliu, urmând a fi aplicate recomandările DSP Mureş, iar spaţiile de lucru au fost dezinfectate. Activitatea penitenciarului nu este afectată. În acest moment, în Penitenciarul Târgu Mureș sunt 268 persoane private de libertate.

 

ANP a precizat că „până la acest moment nu există situaţii în care, în urma testelor dispuse de direcţiile de sănătate publică competente, să fie identificate persoane private de libertate infectate cu virusul SARS-CoV-2”. Vă reamintim că săptămâna trecută, doi angajați ai Penitenciarului Constanţa-Poarta Albă (despre care se afirmă că nu au interacționat cu persoane private de libertate) au fost confirmați ca fiind infectați cu noul coronavirus.

 

Vali STOICA

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare