Pregătiri pentru doborârea unui record Guinness la Târgu Mureş

EVENIMENT. Organizatorii Festivalului Kult de la Târgu Mureș au demarat un proiect ambițios pentru a crea cel mai lung fular tricotat din lume, cu scopul de a stabili un record Guinness. Proiectul va dura un an, începând de astăzi, 21 iunie, și se va încheia pe 21 iunie anul viitor.

Comunități și indivizi sunt invitați să participe la tricotarea unui fular comun. Fularul trebuie să aibă o lățime de 20 cm, iar lungimea este la latitudinea fiecărui participant. Reprezentanta organizatorilor, Kadar Annamaria, explică detaliile proiectului:

„Fularul tău trebuie să aibă 20 cm lățime, lungimea fiind la latitudinea ta. Poți tricota și cu un model ce prezintă imaginea unui animal care îți place. Te poți înscrie individual sau în numele unei întregi comunități (familie, prieteni, școală, loc de muncă). Important este să trimiți fularul la noi, pe adresa: str. Pâinii nr. 14, localitatea Tg. Mureș, jud. Mureș, și să atașezi o fotografie cu tine și cu fularul tău, realizată într-o zonă reprezentativă din localitatea de unde trimiți.”

Ceremonia de deschidere a proiectului va avea loc astăzi, la ora 18.00, la Platoul Cornești. Programul include prezentarea detaliată a planului pentru stabilirea noului record Guinness, un concert al Cvartetului de coarde Flow.Strings, o vânătoare de comori pentru copii și adulți, un picnic cu muzică și o proiecție de film la amfiteatrul Platoului Cornești, în parteneriat cu Universitatea de Artă Teatrală din Târgu Mureș și Előd Németh.

Anul trecut, participanți din toată țara și din străinătate, inclusiv din Ecuador, Mongolia, Suedia, Austria, Germania și Statele Unite ale Americii, au tricotat un fular lung de 3.000 de metri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare