PREGĂTIRI – Reducerea birocrației și reabilitarea sistemului actual de taxare din România

0
23

DIGITALIZAREA ANAF. ANAF a început controale de fond la 140 de companii, controale care vor dura circa 5-6 luni și vor oferi o imagine amplă asupra situației din economia românească.
 
Digitalizarea ANAF presupune folosirea unui cloud guvernamental care va interconecta bazele de date, inclusiv bazele de date ale primăriilor, ceea ce va aduce România in epoca actuală digitală, lăsând în urma birocrația dosarelor cu șină.
 
Conform surselor guvernamentale, premierul Nicolae Ciucă a avut întâlniri la nivel înalt, iar aici s-a discutat despre ANAF. Obiectivul asumat este ca digitalizarea ANAF să fie realizată până la finalul anului 2023, iar în acel moment se va introduce venitul global.
 
Experiența altor țări, printre care și cele din jurul României, demonstrează că digitalizarea reprezintă o soluție viabilă pentru creșterea colectării la bugetul de stat, putând fi evitată astfel o înăsprire a fiscalității, în special în perioade economice dificile.ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului msnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ