PREMIERĂ – Două secțiuni ale Bienalei Naționale de Arhitectură 2018 se desfășoară în Tîrgu Mureș

EVENIMENT. Pentru prima oară, în acest an, la cea de-a XIII-a ediție, Bienala Națională de Arhitectură – România, important eveniment profesional al breslei arhitecților, se va desfășura simultan în opt orașe, municipiul Târgu Mureș fiind ales de organizatori (Uniunea Arhitecților din România) pentru a găzdui două din cele 11 secțiuni: „Fotografia de arhitectură” și „Evenimentul de arhitectură și strada ca o scenă”, ambele fiind secțiuni introduse pentru prima oară în cadrul Bienalei.

 

Bienala Națională de Arhitectură este organizată constant din anul 1994, iar în acest an va avea 11 secțiuni (față de cele șase ale ediției precedente): Arhitectura rezidenţială; Arhitectura construcţiilor publice; Restaurare. Consolidare. Clădiri restituite oraşului; Design interior; Spaţiul public intruziv; Rural; Arhitectura verde şi energii alternative; Diplome. Arhitecţi în devenire; Publicaţii de arhitectură; Fotografia de arhitectură; Evenimentul de arhitectură şi strada ca o scenă.

 

 

Cele opt orașe care vor găzdui cele 11 secțiuni ale Bienalei sunt Bucureşti, Brăila, Cluj, Constanţa, Iaşi, Oradea, Sibiu și Tîrgu Mureş, ediția din acest an fiind „o mică revoluţie în felul de a privi acest eveniment din viaţa arhitecţilor”, după cum l-a descris preşedintele de onoare al ediţiei a XIII-a a Bienalei Naţionale de Arhitectură, acad. prof. arh. Romeo Belea.

 

Bienala are un concept clar definit, propus de conducerea Uniunii Arhitecților din România (preşedinte arh. Ileana Tureanu) și de echipa curatorială, tema ediției din acest an fiind dedicată unei aniversări importante nu doar pentru arhitectura românească, ci și pentru cultura și istoria națională: „100 de ani de Arhitectură în România”.

 

Cele două secțiuni găzduite în Tîrgu Mureș,  Fotografia de arhitectură (curator Françoise Pamfil, juriu: Roxana Trestioreanu, Ioan Lucăcel și Lorin Niculae)  și Evenimentul de arhitectură și strada ca o scenă (curator Angela Kovacs, juriu: Mihai Racu, Attila Kim și Emil Ivănescu) vor fi jurizate în perioada 18 septembrie – 1 octombrie, expozițiile concurs având loc în 1-31 octombrie.

 

msnews

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare