Premierul Ciucă: “Prețul pentru metrul cub de lemn va fi… “

ORDONANȚĂ DE URGENȚĂ. Guvernul a aprobat ieri, 05 octombrie 2022, o Ordonanță de Urgență prin care plafonează prețul pentru un metru cub de lemn de foc, la 400 lei.
 
În proiectul inițial de OUG se menționează că prețurile finale facturate se plafonează la maxim 500 lei/mc cu TVA inclus, pentru următoarele tipuri de materiale lemnoase: lemn de foc, resturi de lemn, tocătură provenită din lemn, rumeguș.
 
Premierul Nicolae Ciucă a vorbit la începutul ședinței de Guvern, despre un plafon maxim de 400 de lei, nu de 500 de lei, conform mențiunii OUG.
 
Biroul de presă al Guvernului a transmis ulterior: “Ca urmare a solicitării premierului Ciucă, prețul pentru metrul cub de lemn va fi plafonat la 400 de lei”.
 
Prin același act se plafonează prețurile și la brichete din lemn (cel mult 1.500 lei/tonă cu TVA inclus), pelete din lemn (cel mult 2.000 lei/tonă cu TVA inclus).
Aceste plafonări se aplică până pe 31 martie 2023 și de ele vor beneficia persoanele fizice, unitățile de învățământ publice și private, furnizorii de servicii sociale, unitățile de interes local și administrativ-teritoriale, dar și instituțiile de cult.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare