Premierul Marcel Ciolacu promite creșteri substanțiale de pensii pentru lucrătorii de la Barajul Vidraru

RESPECT. Marți, în județul Argeș, premierul Marcel Ciolacu a făcut o declarație importantă privind recalcularea pensiilor, subliniind că lucrătorii care au contribuit la construirea barajului Vidraru vor beneficia de cele mai semnificative creșteri. Această decizie vine ca o recunoaștere a muncii dificile și periculoase depuse de miile de muncitori implicați în acest proiect hidroenergetic de amploare.

Omagiu muncitorilor de la Vidraru
Premierul Ciolacu a exprimat respectul și aprecierea sa față de eforturile uriașe ale celor care au lucrat la construirea barajului Vidraru. „Privim cu toţii acest baraj impresionant şi mărturisesc că simt o uriaşă mândrie faţă de trecut, dar şi o încredere totală faţă de viitor. În primul rând, sunt dator să transmit respectul meu total faţă de miile de muncitori care au lucrat pentru a ridica această adevărată operă de artă”, a declarat premierul. El a reamintit condițiile extrem de dificile în care s-a desfășurat munca, menționând zecile de kilometri de galerii subterane forate, milioane de metri cubi de rocă excavată și mii de tone de beton turnate.

Creșteri semnificative ale pensiilor
În contextul recalculării pensiilor, Marcel Ciolacu a subliniat că cei care au lucrat la Vidraru vor fi printre beneficiarii celor mai importante creșteri de pensii. „Cei care au lucrat aici, la Vidraru, de la mineri, zidari, dulgheri, sudori, mecanici, electricieni, vor fi printre pensionarii care, la recalculare, vor avea cele mai importante creșteri de pensii. Așa este și firesc. Asta înseamnă cu adevărat să prețuim munca în România”, a afirmat premierul.

Investiții majore în infrastructură
Declarațiile premierului Ciolacu au avut loc în cadrul semnării contractului pentru retehnologizarea Amenajării Hidroenergetice Vidraru, o investiție de peste 200 de milioane de euro. Evenimentul a avut loc în prezența ministrului Energiei, Sebastian Burduja. Această investiție va asigura modernizarea și eficientizarea barajului, continuând să susțină dezvoltarea energetică a României.

Recunoașterea eroilor de la Vidraru
Premierul a subliniat importanța recunoașterii și respectului față de muncitorii care au contribuit la realizarea acestui proiect monumental. „Toți cei care au lucrat aici, la Vidraru, sunt adevărați eroi ai acestei țări. Pentru munca lor desăvârșită, statul român are obligația să le arate respectul cuvenit”, a declarat Ciolacu.

Declarațiile premierului Marcel Ciolacu și investițiile anunțate marchează un pas important în recunoașterea și recompensarea muncii grele depuse de cei care au contribuit la construirea barajului Vidraru. Creșterea pensiilor pentru acești muncitori reflectă angajamentul guvernului de a prețui și respecta munca în România, asigurând astfel un trai mai bun pentru cei care au contribuit la dezvoltarea infrastructurii energetice a țării.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare