Prețurile cresc la aranjamentele florale de 1 și 8 martie

AFACERE. În localitatea Adunații Copăceni, situată la doar câțiva pași de București, serele strălucesc în culori vii și mirosuri îmbietoare, pregătindu-se pentru a întâmpina zilele de 1 și 8 Martie cu buchete proaspete și frumos mirositoare. Aici, producătorii muncesc neîncetat pentru a asigura sute de mii de fire de lalele sau zambile care vor însenina casele și sufletele în întreaga țară. Cu comenzi uriașe de onorat și un ritm de muncă intens, unii dintre acești producători livrează zilnic până la 15.000 de fire de flori.

Unul dintre principalii producători de lalele din România, cu o experiență de 25 de ani în cultivarea florilor, ne dezvăluie că prețul unui fir pleacă de la 1,8 lei. Pentru a face față cererii crescânde, acești producători au adus și mână de lucru din alte colțuri ale lumii, cum ar fi Khagendra din Nepal, care s-a alăturat echipei acum jumătate de an și a adoptat chiar și un nume românesc.

Cu toții depun eforturi susținute, lucrând de dimineața până seara pentru a onora toate comenzile. În ceea ce privește prețurile, un ghiveci cu flori poate fi achiziționat cu 12 lei, în timp ce unul cu garofițe costă doar 7 lei. Aceste prețuri avantajoase sunt disponibile pentru consumatori din București, Constanța, Târgoviște și alte orașe din țară, deoarece toate florile produse în aceste sere ajung la destinație până la finalul săptămânii.

Pregătirile pentru luna martie încep încă din augustul anului anterior, iar munca nu cunoaște pauze, indiferent dacă este zi de sărbătoare sau weekend. Pas cu pas, cu pasiune și devotament, producătorii de flori din Adunații Copăceni aduc primăvara în viața noastră.

Producătorii din această zonă a Capitalei folosesc semințe și bulbi aduși din Olanda, iar produsele lor sunt distribuite doar en gros către florării sau piețe din întreaga țară, iar la tarabă prețurile se dublează, conform producătorilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare