Prevenirea traficului de persoane: Educație și informare pentru elevii din Mureș și Harghita

EDUCAȚIE. În cadrul Săptămânii Prevenirii Traficului de Persoane, Centrul Regional Târgu Mureș al Agenției Naționale Împotriva Traficului de Persoane organizează o serie de acțiuni menite să informeze elevii cu privire la riscurile traficului de persoane.

Această campanie cuprinde activități de informare desfășurate în unitățile școlare din județele Mureș și Harghita, precum și întâlniri de lucru cu specialiști în domeniul prevenirii traficului de persoane.

Un aspect important al acestei campanii este informarea profesorilor cu privire la elementele definitorii ale traficului de persoane. Coordonatorul Centrului Regional Târgu Mureș al Agenției Naționale Împotriva Traficului de Persoane, Comisar șef de poliție Zaharia Cristina Gabriela, subliniază importanța colaborării interinstituționale și modul în care cadrele didactice pot sesiza și interveni în cazurile de trafic de persoane.

De asemenea, elevii din liceele din Târgu Mureș au participat la întâlniri similare în cadrul cărora au fost informați cu privire la riscurile traficului de persoane. Aceste acțiuni vor continua și la Toplița.

În colaborare cu Inspectoratele Școlare Județene Mureș și Harghita, în unitățile școlare se vor desfășura activități preventive care vor aborda elementele definitorii ale traficului de persoane, modalitățile de racolare și sfaturile pentru evitarea victimizării. De asemenea, elevilor le va fi reamintită linia Help-Line 0 800 800 678, la care pot apela pentru a solicita ajutor și informații.

Ziua Europeană de Luptă împotriva Traficului de Persoane, desemnată la data de 18 octombrie, reprezintă un moment important în eforturile de prevenire și combatere a traficului de ființe umane. Agenția Națională Împotriva Traficului de Persoane joacă un rol crucial în acest demers, colectând date de la actorii guvernamentali și neguvernamentali implicați în lupta împotriva traficului de persoane.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare